۶:۴۸:۰۸ - پنجشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۴
رنج یا دسترنج؛ مساله این است!
کشاورزان پاسارگادی پس از حدود یک ماه تحویل گندم به سیلو، هنوز وجه آن را دریافت نکرده اند.   به گزارش طنین پاسارگاد، کشاورزان پاسارگادی پس از حدود یک ماه تحویل گندم به سیلو، هنوز وجه آن را دریافت نکرده اند و از طرفی پرداخت نشدن وجه گندم در هنگام تحویل موجب شده است افراد

gandom

کشاورزان پاسارگادی پس از حدود یک ماه تحویل گندم به سیلو، هنوز وجه آن را دریافت نکرده اند.

 

به گزارش طنین پاسارگاد، کشاورزان پاسارگادی پس از حدود یک ماه تحویل گندم به سیلو، هنوز وجه آن را دریافت نکرده اند و از طرفی پرداخت نشدن وجه گندم در هنگام تحویل موجب شده است افراد دلال و سودجو با توجه به ضعف مالی کشاورز از شرایط موجود سوء استفاده کنند و با پرداخت نقدی وجه گندم آن را به قیمت پایین تر از نرخ تضمینی خریداری و از مزایای دولتی آن استفاده کنند.

 

پرداخت وجه گندم تحویلی به دولت در سال جاری در حالی با تاخیر انجام می شود، که سال گذشته متولیان با برنامه ریزی بهتر نسبت به امسال در کمترین زمان پول گندم را به حساب کشاورز واریز کردند.

 

با توجه به این مسائل پای صحبت بعضی از کشاورزان گندم کار که با عرق جبین کار و تلاش می کنند،نشستیم تا با شنیدن درددل های آنان مرهمی بر دل های مجروحشان باشیم تا چه قبول افتد و چه در نظر آید.

 

ابراهیمی یکی از کشاورزان شهرستان در این زمینه گفت: حدود یک ماه است که گندم تولیدی ام را بعد از یک سال پرداخت هزینه های سرسام آور کشاورزی، به امید چنین روزی که بتوانم دیونم را که کمتر از یک میلیون تومان هم می باشد،به مردم پرداخت کنم.

 

وی می گوید: نحوه پول دادن، هزینه زیاد کرایه حمل و برگشت چک هایی که برای چنین روزهایی به مردم داده ام، مرا خانه نشین کرده است و نمی دانم آیا معنای حمایت از بخش کشاورزی در جاهای دیگر دنیا هم این گونه است یا این مختص جامعه ماست.

 

وی ادامه داد: بارها مسولان از طریق اخبار از واریز بهای گندم کشاورزان در کمتر از ۲۴ ساعت خبر می دهند در حالی که در واقعیت چیز دیگری اتفاق می افتد و کشاورزان پس از مدت یک ماه از تحویل محصول خود هنوز نتوانسته اند بهای گندم خود را دریافت کنند.

 

برومند هم یکی دیگر از کشاورزان گندم کار شهرستان پاسارگاد است که در بانک کشاورزی با او رو به رو شدیم. او نیز از این موضوع به شدت گلایه دارد و می گوید: میلیون ها تومان بابت هزینه محصول گندمم طلب دارم اما وقتی پاسخگوی بدهی و دیونم به مردم نباشم، به چه دردم می خورد، آیا این نوش دارویی پس از مرگ نیست.

 

وی از موضوعی دیگر نیز پرده برداشت و گفت: با این اتفاقات مردم مجبورند گندم خود را به قیمت پایین و چک های بلندمدت و وعده سرخرمن به دلالان بفروشند.

 

وی گفت: کشاورزی که پولی برای پرداخت دیون خود به دستگاه های دولتی ندارد و فشارهای متعددی را در مراحل مختلف تولید متحمل می شود، چه انگیزه و رغبتی می تواند برای کار و تولید داشته باشد.

 

مسولان بانک کشاورزی شعبه سعادتشهر هم می گویند: ما هیچ گونه مشکلی برای پرداخت نداریم، اما سازمان غله پولی به حساب واریز نکرده است. از سخنان مسولان بانکی چنین استنباط می شود که حساب سازمان غله خالی است و گویا سرنوشت گندم کاران پاسارگادی این گونه رقم خورده است که دسترنج یک ساله آنان باید طعمه چرب و نرمی برای دلالان باشد.

 

کنعانی رئیس شبکه تعاونی روستایی پاسارگاد نیز در این باره به خبرنگار طنین پاسارگاد می گوید:علت کند پرداخت شدن هزینه های گندم کشاورزان پاسارگاد، عدم تامین اعتبار می باشد و تعاونی کشاورزان به وظیفه اصلی خود که ثبت اطلاعات کشاورزان و گندمکاران در سامانه بوده است، در همان زمان و در اسرع وقت انجام داده است.

 

طنین پاسارگاد، این درحالی است که بسیاری از مسولان متولی این امر در کشور،استان وشهرستان ها بارها طی مصاحبه هایی از مزایای تحویل گندم به مراکز رسمی خرید دولتی خبر می دهند در حالی که با این اتفاقات، سال دیگر بعید است کشاورزان به این مراکز خرید دولتی اطمینان کنند و دلالان را بر این مراکز ترجیح خواهند داد.

 

ای کاش مسئولان علاج واقعه را قبل از وقوع کرده بودند تا شاهد بروز مسائلی که می تواند ریشه های تولید را بخشکاند نبودیم.


ويژه نامه
تعداد شماره ها: 1
  • دريافت مرودشت
  • آرشيو
  • تازه های خبر
    پیشنهاد سردبیر