۲۰:۰۳:۵۶ - شنبه ۸ فروردین ۱۳۹۴
صدور مجوز چاپ قرآن به خط «ارسنجانی» برای نخستین‌بار
معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم سازمان دارالقرآن از صدور مجوز چاپ قرآن به خط «محمد شفیع ابن علی عسگر ارسنجانی» برای نخستین‌بار خبر داد و گفت: این مجوز سال ۹۳ برای انتشارات به‌نشر وابسته به آستان قدس رضوی صادر شده است.   «احمد حاجی‌شریف» معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم

13931227000772_PhotoA

معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم سازمان دارالقرآن از صدور مجوز چاپ قرآن به خط «محمد شفیع ابن علی عسگر ارسنجانی» برای نخستین‌بار خبر داد و گفت: این مجوز سال ۹۳ برای انتشارات به‌نشر وابسته به آستان قدس رضوی صادر شده است.

 

«احمد حاجی‌شریف» معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم سازمان دارالقرآن با اشاره به چاپ قرآن‌های نفیس در کشورمان، اظهار داشت: سال گذشته دفتر چاپ و نشر قرآن کریم به یکی از قرآن‌های نفیس به خط «محمد شفیع ابن علی عسگر ارسنجانی» مجوز چاپ داد.

 

صدور مجوز چاپ ۱۰۰۰ جلد قرآن به خط «ارسنجانی»

وی با بیان اینکه مجوز چاپ قرآن به خط «محمد شفیع ابن علی عسگر ارسنجانی» به انتشارات بهنشر وابسته به آستان قدس رضوی صادر شده است، گفت: این قرآن یکی از زیباترین‌ قرآن‌های موجود در آستان قدس رضوی خواهد بود که امیدواریم در سال ۹۴ به چاپ برسد.

 

حاجی‌شریف با اشاره به اینکه قیمت چاپ این قرآن نفیس بسیار بالا است، افزود: با توجه به هزینه بالای چاپ، قرآن‌ به خط «محمد شفیع ابن علی عسگر ارسنجانی» با تیراژ ۱۰۰۰ جلد قرآن کریم به چاپ خواهد رسید.

 

وی با بیان اینکه کتابت این قرآن نفیس توسط استاد ارسنجانی مربوط به سال ۱۳۱۵ هجری است، گفت: آستان قدس رضوی حدود ۴ سال نسبت به رفع اشکال این قرآن تلاش کرد و سازمان دارالقرآن نیز به تصحیح آن پرداخت تا سرانجام مجوز چاپ این قرآن نفیس به آستان قدس رضوی صادر شد.

 

«محمد شفیع ارسنجانی» را بشناسیم

به گزارش فارس، «محمد شفیع ارسنجانی» متخلص به «آثار» و ملقب به «اشرف الکتاب»  فرزند ملا علی عسگر ارسنجانی فارسی شاعر، ادیب و خوشنویس ماهر قرن سیزدهم و اوایل قرن چهاردهم هجری قمری است.

 

وی در سال ۱۲۵۳ هجری قمری در خانواده‌ای ادیب و هنرمند در ارسنجان فارس به دنیا آمد و در آن دیار  علم و ادب آموخت.

 

پدر و برادرانش از خوشنویسان نامدار آن خطه بودند. وی نزد پدر به مشق خط پرداخت و در خطوط گوناگون (تعلیق، رقاع، نسخ، ثلث، نستعلیق و شکسته) مهارت یافت.

 

ارسنجانی از سر استغنا از خلق انزوا پیشه کرد و اغلب اوقات خود را به کتابت قرآن کریم و ادعیه و زیارات گذراند و بیش از ۴۰ نسخه از قرآن مجید را کتابت کرد. تذکره نویسان او را در خط نسخ هم ردیف «احمد نی‌ریزی» دانسته‌اند تا جایی که فرصت الدوله در آثار عجم می­‌گوید: «در خط نسخ از مرحوم والد گذرانیده، شهدالله که پس از مرحوم میرزا احمد نیریزی، خط مذکور را احدی پایه مشار الیه ننوشته است».

 

استاد ارسنجانی در شعر نیز صاحب ذوق و قریحه بود و طبعش به سرودن غزل مایل بود و در مدح و مرثیه ۱۴ معصوم نیز اشعاری سرود اما متأسفانه از اشعارش جز چند بیتی در تذکره‌ها چیزی باقی نمانده است.

 

وی سرانجام در سال ۱۳۳۳ هجری قمری درگذشت و در کنار مزار پدرش در زادگاه خود به خاک سپرده شد.

 


ويژه نامه
تعداد شماره ها: 1
  • دريافت مرودشت
  • آرشيو
  • تازه های خبر
    پیشنهاد سردبیر