۱۵:۳۴:۳۲ - سه شنبه ۱ اردیبهشت ۱۳۹۴
۳۵ متر افت آب های زیرزمینی در ارسنجان
تداوم خشکسالی و کم آبی در فارس برخی از شهرستان های این استان را درمعرض جدی آسیب قرار داده است، شهرستان ارسنجان از جمله مناطق آسیب پذیر در خشکسالی است که به گفته مسوولان امور آب، سطح آبهای زیر زمینی این شهرستان شرقی فارس ۳۵ متر افت کرده است.   به گزارش دریافتی ایرنا از

81579572-6402262

تداوم خشکسالی و کم آبی در فارس برخی از شهرستان های این استان را درمعرض جدی آسیب قرار داده است، شهرستان ارسنجان از جمله مناطق آسیب پذیر در خشکسالی است که به گفته مسوولان امور آب، سطح آبهای زیر زمینی این شهرستان شرقی فارس ۳۵ متر افت کرده است.

 

به گزارش دریافتی ایرنا از روابط عمومی آب منطقه ای فارس، شهرستان ارسنجان دارای سه محدوده مطالعاتی یا دشت است.

 

این شهرستان فاقد منابع آب سطحی است و منبع اصلی تأمین آب شرب، صنعت و کشاورزی از منابع آب زیرزمینی است. خشکسالی های اخیر و ضخامت کم آبخوان سبب شده سطح آب زیرزمینی به شدت کاهش پیدا کند؛ طوری که این امر تهدیدی جدی برای شهرستان محسوب می شود.

 

علاوه براین نفوذ و حرکت آب شور دریاچه طشک و بختگان به سمت دشت های این شهرستان، از دیگر عوامل تهدید کننده است. برداشت های بی رویه و خشکسالی های پی در پی، پدیده فرونشست را در سطح شهرستان به دنبال داشته که به عنوان زلزله ای خاموش این شهرستان را تهدید می کند.

 

غلامرضا نجفی مدیر امور آب شهرستان ارسنجان با بیان اینکه میزان افت آب در دشت ارسنجان در یک دوره ۲۰ ساله حدود ۳۵متر است گفت: دشت ارسنجان از سال ۶۶ ممنوع شده و طی دوره سه ساله حدود یک متر افت داشته است.

 

وی افزود: دشت سنکرو چهار قلات نیز که از سال ۸۹ برداشت آب آن ممنوع شده با تغییر کیفیت بسیار بالا روبرو بوده است.

 

مدیر امور آب شهرستان ارسنجان با تاکید بر اینکه با توجه به وضعیت منابع آب ارسنجان، حفظ شرایط فعلی و استفاده بهینه از آبهای موجود ضروری است بیان کرد: در این زمینه با نصب کنتورهای هوشمند آب و برق و ترویج روش های نوین آبیاری سعی در حفظ منابع موجود شده است.

 

وی برخورد قاطعانه با حفاری های غیرمجاز و جلوگیری از برداشت های بی رویه را از دیگر اقدامات آب منطقه ای در این شهرستان برشمرد و با بیان اینکه اطلاع رسانی و فرهنگ سازی درخصوص بحران آب از دیگر تمهیدات این حوزه است افزود: تعامل با ادارات وابسته به بخش آب و کشاورزی و استفاده از تجربیات کشاورزان و پیشکسوتان بخش کشاورزی از جمله تمهیداتی بوده که در سالهای گذشته به کار گرقته شده است.

 

نجفی با اشاره به اینکه با فرهنگ سازی انجام گرفته اکثرکشاورزان به عنوان بازرسان منابع آب درحفظ منابع آب حضور یافته اند اضافه کرد: در سال جاری با همکاری خوب مردم تعداد ۲۶ حلقه چاه غیر مجاز پر و مسلوب المنفعه شده است و مردم به خوبی دریافته اند حفاری و بهره برداری غیرمجاز به معنای وارد شدن ضرر و زیان به خود آنهاست طوری که از سال ۸۰ تا کنون تعداد حفاری چاه غیرمجاز به تعداد انگشتان یک دست هم نمی رسد و در همان ابتدا با آنها برخورد شده است و برنامه ریزی دقیق همکاران و نظارت صحیح بر عملکرد گروه های گشت و بازرسی تخلفات را به حداقل رسانده است.

 

وی گفت: شهرستان ارسنجان یکی از شهرستان های الگو برای نصب کنتور هوشمند در استان فارس است؛ در سال ۸۹ همه چاه های برقی به به کنتور هوشمند آب برق تجهیز شده اند که با نظرسنجی صورت گرفته در میان بهره برداران، بیش از ۹۸ درصد مردم با این طرح موافق بوده اند. بنابراین مشارکت مردم در مدیریت منابع آب یکی از راهکارهایی است که می تواند جهت حفظ منابع آب به ما کمک کند لذا از همه بهره برداران و پیشکسوتان بخش کشاورزی تقاضا داریم با بیان راهکار مناسب و حمایت از تمهیدات ما، در حفظ و نگهداری این منابع همراه ما باشند.

 

شهرستان ارسنجان در فاصله ۱۲۰ کیلومتری شمال شرق شیراز قرار داد


ويژه نامه
تعداد شماره ها: 1
  • دريافت مرودشت
  • آرشيو
  • تازه های خبر
    پیشنهاد سردبیر